Snäcknäs

Uudenmaan Faktorien virkistyssäätiön omistama lomakylä Snäcknäs sijaitsee Tammisaaren kaupungin alueella Torsön saaressa n. 110 km Helsingistä länteen. Tilan kokonaispinta-ala on 72 ha.

SnäcknäsLomakylä tarjoaa viestintäalan teknisille toimihenkilöille ja heidän perheilleen mahdollisuuden lomailuun ja virkistykseen. Snäcknäs on loistava paikka esim. veneilijöille levähdys-, suoja- tai retkipaikkana. Alueen kalavedet ovat isot ja kalakerho toimii aktiivisesti niin kesällä kuin talvellakin. Snäcknäsin metsäalueilla on hyviä sieni- ja marjamaita. Lomakylän Riihelässä järjestetään erilaisia koulutustilaisuuksia, yhteisiä lauluiltoja, syntymäpäiviä, tanssiaisia ym. tilaisuuksia.
Lomakylässä on seitsemän mökkiä ja asuntovaunualue, jossa on 63 pysyvää vaunupaikkaa. Paikat ovat paalupaikkoja, joista suoritetaan Säätiön kulloinkin vahvistama vuosivuokra. Kaikki paikat on sähköistetty ja vapautuvat paikat on lunastettavissa vakituiseen käyttöön osuusmaksua vastaan.

Mökit

 • Vanha-Torppa (5 vuodepaikkaa)
 • Roton-Mökki (5 vuodepaikkaa)
 • Ranta-Mökki (5 vuodepaikkaa)
 • Arila (5 vuodepaikkaa)
 • Hyppölä (4 vuodepaikkaa)
 • Untola (4 vuodepaikkaa)
 • Eskola (2 vuodepaikkaa)

Mökeissä ei ole talvikäyttöä. Huoltorakennus Reiolassa on suihku- ja WC-tilat naisille ja miehille, sekä pesukoneella, rumpukuivaajalla, silitysraudalla ja -laudalla varustettu pyykinpesutila.
Leirintäalue on tarkoitettu telttailijoille ja asuntovaunuilla matkaajille. Hiekkaranta ja ranta-alue on varattu yleiseen oleskeluun.

Käyttöoikeus
Snäcknäsin lomakylä on Säätiön sääntöjen mukaan tarkoitettu Uudellamaalla työskentelevien viestintäalan teknisten toimihenkilöiden ja heidän perheidensä käyttöön. Myös teknisen toimihenkilön tehtävistä eläkkeelle jääneillä henkilöillä perheineen on lomakylän käyttöoikeus.

Varaukset
Lomakylän mökkejä vuokrataan jäsenille lomakautena yhdeksi tai kahdeksi viikoksi. Vuokra-anomus tehdään sähköpostilla lomakyla@hfk.fi annettuun päivämäärään mennessä. Muista myös postiosoitteesi laskun lähettämistä varten! Saapuneiden anomusten perusteella suoritetaan mökkien jako.

Mökkien viikkovaraukset alkavat sunnuntaina klo 18.00 ja päättyvät seuraavana sunnuntaina klo 16.00. Viikonloppuvuokraukset alkavat perjantai-iltana ja päättyvät sunnuntai-iltana.

Lomakauden ulkopuolella mökit ovat vuokrattavissa sähköpostilla lomakyla@hfk.fi.

Mökit
Alueella on vuokrattavana seuraavat mökit: Vanha-Torppa, Roton-Mökki, Ranta-Mökki, Arila, Eskola ja Hyppölä. Mökeistä Roton-Mökki, Ranta-Mökki ja Arila ovat aivan rannan tuntumassa, Vanha-Torppa kentän laidalla, Eskola ja Hyppölä rauhallisella paikalla metsän siimeksessä.

Roton mökkiin on kotieläinten vienti kielletty.

Mökeissä on asumiseen tarpeelliset varusteet kuten: jääkaapit, keitto- ja keittiövälineet, astiat, mikrot, kahvinkeittimet, radiot ja televisiot, patjat, peitot ja tyynyt. Lomailijan on tuotava mukanaan lakanat, tyynynpäälliset ja pyyhkeet. Jokaisessa mökissä on ns. “Mökkikirja” johon jokaisen vuokralaisen kannattaa tutustua.

Mökeissä ei ole ylellisyyksiä kuten sisä-WC ja sauna. Jokaisessa mökissä on sähkölämmitys sekä puilla lämmitettävä takka tai uuni. Vanha-Torppa, Ranta-Mökki, Roto ja Arila on varustettu kesävesijohdolla.

Talousvesi
Talousvettä voi noutaa Lippuaukiolla olevasta kaivosta (vesihana) tai Riihelän päädyssä olevasta vesihanasta. Talviaikana vesipisteenä toimii Riihelän seinässä oleva vesiposti.

Yhteyshenkilöt

Aluevastaavina lomakylässä toimivat Olavi Hellman, Seppo Rosti, Jukka Lahti ja Pertti Toivonen. Lomakautena 1.6. – 15.8. välisenä aikana alueella on isäntä. Isännän toimisto sijaitsee Reiolassa ja päivystysaika on päivittäin klo 16.00 – 17.00. Isännän tavoittaa numerosta 050 553 5625.

Vuokrat
Vuokrat 1.6.2015 alkaen:

 • Arila, Roto, Ranta-Mökki:
  lomakausi : 185,- €/viikko, 80,- €/viikonloppu
 • Vanha Torppa: 190,- €/viikko, 85,- €/viikonloppu
 • Hyppölä: 90,- €/viikko, 50,- €/viikonloppu
 • Eskola: 80,- €/viikko, 40,- €/viikonloppu